Hotelmanagement

Iets voor jou?

Je ambieert een (internationale) carrière als leidinggevende in een hotel? Je houdt van klantgericht denken? Je bent iemand die kwaliteit en service steeds voorop stelt en de nodige commerciële feeling heeft? Je wilt in één schooljaar en met twee voeten in de realiteit ondergedompeld worden in de boeiende hotelwereld? Je beschikt bovendien over een diploma hoger secundair onderwijs?  Dan is Se-n-Se hotelmanagement de ideale opleiding voor jou!

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Deze opleiding steunt op 3 pijlers:

  • Academie
    Dit zijn de theoretische lessen die op school zelf worden gegeven: 
  • 1/3 hotelgerichte vakken: hotelorganisatie, rooms division, HRM, Food & Beverage
  • 1/3 talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans
  • 1/3 economische vakken: financieel management, marketing, boekhouden en wetgeving

  • Projectweken

Gedurende 3 weken zullen externe professionals met uitdagende carrières in de hotelwereld je de knepen van het vak leren. Zowel Martin’s Hotels, Sheraton Brussels Airport, InterContinental Hotels Group, Accor en Westtoer fungeren als partner om je te ondersteunen op gebied van kennis en managementtechnieken.

  • Stage

Gedurende 4 maanden loop je stage in een (internationaal) hotel. Grijp je kans om je grenzen te verleggen naar Frankrijk, China, Dubai, Afrika,… en kies voor een stage in jouw gewenste hotelafdeling: rooms division, F&B cost control, sales & marketing, banqueting & conference,….

Top of the bill wordt de studiereis naar New York waar je kennismaakt met de meest gerenommeerde tophotels van de wereld.

En wat hierna?

Na deze éénjarige opleiding ben je volledig klaar om je (internationale) hotelcarrière te starten. Je hebt alle bagage om snel door te groeien naar een leidinggevende functie binnen deze sector.

Wil je toch nog verder studeren?
Dan ligt de weg naar de opleiding bachelor hotelmanagement uiteraard open.
Image

Scholen

HOTELSCHOOL TER DUINEN