Toegepaste autotechnieken

Iets voor jou?

Voel jij je aangesproken, dan ben je beslist geïnteresseerd in techniek en vooruitgang, gebeten door autotechnieken en leergierig en zelfstandig

Deze opleiding is een praktijkgerichte opleiding en sterk aan te bevelen en dit vanwege een doorgedreven specialisatie met inbegrip van certificering.

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Deze opleiding is een diepgaande specialisatie autotechnieken die georganiseerd wordt  in twee modules. Module 1 loopt van september tot januari en module 2 van februari tot juni. Je kan dus starten op 1 september of op 1 februari.

Je krijgt les in moderne vaklokalen, met moderne wagens, door een team gedreven leerkrachten. Je krijgt geen  algemene vakken meer, wel 28 uur per week autotechnische training.

Je leert het beroep van gespecialiseerd autotechnicus uitoefenen. Dit houdt in dat je verantwoordelijkheid neemt voor het eigen werk en – na een korte in-servicetraining in het garagebedrijf of aanverwante – aan de hand van technische informatie auto-technische werkzaamheden kan voorbereiden, begeleiden, uitvoeren en evalueren.

Als toekomstig autotechnicus is het noodzakelijk om vertrouwd te geraken met de verschillende facetten van het garagebedrijf. Je volgt gespecialiseerde cursussen buiten de school, krijgt les van gastsprekers en je beschikt dankzij een nauwe samenwerking met invoerders en lokale dealers over de modernste apparatuur en de meest recente technische informatie.

Je maakt kennis met alternatieve, duurzame systemen zoals hybride en elektrische voertuigen, LPG, aardgas en waterstof.

Je leert uiteraard ook over de vertrouwde aandrijfsystemen en de verschillende comfort- en veiligheidssystemen.

We verliezen natuurlijk het dagelijkse leven van het garagebedrijf niet uit het oog.  Om dit te ondersteunen ga je per module 2 weken op bedrijfsstage in een bedrijf naar keuze. Er is een Intense relatie met de bedrijfswereld door: tal van studiebezoeken, werkplekleren, meerdaagse studietrips, frequente deelname aan nationale wedstrijden (waar we bijna jaarlijks de eerste prijs wegkapen) en een ruim pakket aan bedrijfsstage.

Je toekomstige beroep:

  • Zelfstandig garagehouder
  • Diagnosetechnicus
  • Autodeskundige
  • Deskundige bij de autokeuring
Image

Scholen

VTI Zeebrugge, Campus Zeebrugge

Ploegstraat 38
8380 Zeebrugge
Tel 050 55 96 10
www.vtizeebrugge.be