Proces- & productieassistent voeding

Iets voor jou?

Wie gepassioneerd is door voeding, maar niet meteen als bakker, slager of kok aan de slag wil, heeft bij ons nog een optie over binnen onze specialisatiejaren. Proces- & productieassistent voeding is de complete brug tusse n onderwijs en bedrijfsleven.

Tijdens de opleiding werk je al twee dagen per week in een bedrijf. Waar je focus ligt, kies je zelf. Wil je liever aan de slag in een bedrijf dat ontbijtgranen maakt? Of toch in de vleesverwerkende sector of een industriële bakkerij? Het kan allemaal.

Je functie? Die situeren we meestal tussen productontwikkeling, labowerk, voedselveiligheid en kwaliteitscontrole.

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Je krijgt tal van specifieke vakken zoals procestechnologie, R&D praktijk en productontwerpleer en toegepaste warenwetgeving.

Twee dagen per week werk je in een bedrijf.

Je krijgt lessen in de moderne accommodatie van onze Bakkerij- en Slagerijschool. We bieden een moderne en goed gelegen leeromgeving. Je krijgt les in een erg kleine groep zodat de begeleiding en coaching optimaal is.

Je toekomstige beroep:

Dat ligt ongetwijfeld binnen de voedingsindustrie. Mensen zullen altijd moeten eten en de sector smeekt om gekwalificeerde medewerkers wat resulteert in een absolute werkzekerheid. Als kwaliteitscontroleur waak je over onze voedselveiligheid, als laborant weet je de juiste stalen te kiezen en als productontwikkelaar zorg je voor nieuwe producten op het schap. Veelzijdigheid troef dus!

Image

Scholen

Ter Groene Poorte

Spoorwegstraat 14
8200 Brugge
Tel. 050 40 30 20 
info@tergroenepoorte.be
www.tergroenepoorte.be