INTEGRALE VEILIGHEID

Iets voor jou?

Wil je aan de slag als bewakingsagent?
Droom je van een job bij de politie of de brandweer?
Wil je meer te weten komen over het bredere gamma van beroepen in de  veiligheidssector (douane, defensie, beveiligingsagent, penitentiair beambte …)?

Het studiegebied Maatschappelijke Veiligheid helpt je om deze ambities te verwezenlijken en stoomt je klaar voor het werkveld!

Hoe zit de opleiding in elkaar?

In de studierichting ‘Integrale Veiligheid’ (Se-n-Se) wordt ingezoomd op de vakgebieden bewaking, politie en brandweer. In deze opleiding gaan theorie en praktijk hand in hand. Na een theoretische basis, worden de attitudes en vaardigheden eigen aan een veiligheidsberoep, intensief ingeoefend. Dit zowel tijdens praktijklessen op school als op het werkveld zelf, gedurende stages en momenten van werkplekleren. Efficiënt communiceren, in team werken, omgaan met stress, psychologische conflicthantering, omgaan met crisis- en noodsituaties  … na een veiligheidsopleiding sta je op al deze vlakken sterk in je schoenen! Wie graag sport, zal in de opleidingen ‘Integrale Veiligheid’ en ‘Veiligheidsberoepen’ zeker aan zijn/haar trekken komen. Een goede conditie is in een veiligheidsberoep dan ook van groot belang.

6 uur per week wordt getraind op conditie, uithouding en kracht. Zwemmen, fitness, ontwijkingstechnieken, survivalrun … worden aangevuld met een sportieve 3-daagse teambuilding waarin de leerlingen worden uitgedaagd om hun eigen grenzen te verkennen én verleggen.

Na het zevende jaar Integrale Veiligheid is een bacheloropleiding Maatschappelijke Veiligheid of Sociaal werk zeker mogelijk.

Je toekomstige beroep:

nze afgestudeerden uit de opleidingen Integrale Veiligheid en Veiligheidsberoepen vinden na de opleiding vlot hun weg op de arbeidsmarkt.

Na hun opleidingen kunnen de leerlingen opteren voor:

  • een job binnen de private bewakingssector;
  • een job binnen de publieke veiligheidssector: douane, penitentiaire instelling, (gesloten) centra voor illegalen, stedelijke preventie – en veiligheidsdiensten…
  • de selectieproeven opleiding defensie;
  • de selectieproeven en de start in een provinciale politieschool voor de basisopleiding tot inspecteur van politie;
  • de proeven die toegang verlenen voor jobs bij de brandweer;
  • de start in een opleiding hoger onderwijs;

Na het zevende jaar Integrale Veiligheid is een bacheloropleiding Maatschappelijke Veiligheid of Sociaal werk zeker mogelijk.

Image

Scholen

MSKA Roeselare

Technisch instituut Sint-Vincentius

Spinneschoolstraat 10
8820 Torhout
tel. 050 22 03 00
http://sivi.sint-rembert.be/richtingen/7de-jaar-se-n-se-tso