Esthetische lichaamsverzorging

Iets voor jou?

De Se-n-se opleiding Esthetische lichaamsverzorging bereidt jou voor op een tewerkstelling als schoonheidsspecialiste. Je ontwikkelt verder je vaktechnische en sociale vaardigheden zodat je je tewerkstellingsmogelijkheden aanzienlijk verbreedt.

Als je gevoel hebt voor esthetiek en je wilt je verder verdiepen en bekwamen in de verzorging van het lichaam en het welbevinden van mensen, dan is Esthetische lichaamsverzorging jouw studierichting.

Hoe zit de opleiding in elkaar?

De Se-n-Se opleiding tso Esthetische lichaamsverzorging biedt nieuwe uitdagingen door het verruimen van de visie op esthetiek. Gedurende het schooljaar run je op school een didactisch schoonheidsinstituut. Samen met je medestudenten vorm je een team dat klanten ontvangt voor uiteenlopende behandelingen.

Binnen dit dynamisch en professioneel concept ontwikkel je naast een grondige vakkennis ook ondernemerschapscompetenties waaronder organisatorische en commerciële vaardigheden, deskundig adviseren, modebewust en klantgericht handelen. Daarbij heb je steeds oog voor veiligheid, milieu en hygiëne.

Ook buiten de school doe je beroepservaring op. Eén dag per week loop je stage in een schoonheidsinstituut. Zo kan je alle technieken en nieuwe evoluties toepassen in een concrete arbeidssituatie.

En wat hierna?

Als je geslaagd bent, dan behaal je het certificaat van het Se-n-se tso Esthetische lichaamsverzorging.

Je kan aan het werk in een schoonheidsinstituut, een wellnesscentrum, parfumerie, een praktijk voetverzorging, cosmeticabedrijf of verzorgingsinstituut.

Je kunt werken in dienst van een dermatoloog, podoloog of diëtist.

Je kan je vestigen als schoonheidsspecialiste.

Daarnaast behoort een lerarenopleiding of een andere vorm van hoger onderwijs tot de mogelijkheden. 

Image

Scholen

TECHNISCH INSTITUUT HEILIGE FAMILIE

Oude Zak 38
8000 Brugge

Tel: 050 44 59 59
Web: https://tihf.be/secundair-onderwijs-brugge/
Info:  info@tihf.be

SINT-JOZEFSINSTITUUT

Kroonstraat 19
8700 Tielt

Tel: 051 40 03 30
Web: https://www.sji-tielt.be/
Info: https://www.sji-tielt.be/contact.html