Verkoper-vertegenwoordiger 
(= Verkoop en distributie)

Iets voor jou?

Ga je graag met mensen om en ben je commercieel ingesteld? Wil jij graag producten/diensten aan de man brengen? Help jij mee om het klantenbestand van een bedrijf uit te bouwen en bestaande relaties te onderhouden? Dan is deze opleiding de weg naar een succesvolle carrière als vertegenwoordiger of medewerker in de retail.

 

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Je volgt een praktijkgerichte opleiding met een groot aandeel werkplekleren en stage.

Tijdens de tijd die je op school doorbrengt, werk je vaak zelfstandig aan opdrachten die je helpen om de leerstof te verwerken. Je leert de kneepjes van het vak: verschillende verkooptechnieken, promotietechnieken, opbouw van een klantenrelatie, professioneel communiceren …

Samen met medestudenten bouw je een minionderneming op en probeert die rendabel te maken. Je maakt hiervoor eerst een grondig plan van aanpak.

Je doet praktijkervaring op in bedrijven tijdens periodes van werkplekleren en stage. Tijdens werkplekleren verwerf je heel wat competenties rond verkoop en distributie bij de retailer Carrefour Hypermarkt. Je krijgt inzicht in de commerciële werking van de winkel en je krijgt de kans om je commerciële skills in te zetten.

Je volgt stage in een bedrijf als vertegenwoordiger, showroomverkoper, commercieel bediende of winkelbediende.

Na deze opleiding ligt de commerciële bedrijfswereld voor je open.

Je toekomstige beroep

Je kan aan de slag als verkoper-vertegenwoordiger in uiteenlopende sectoren.

Image

Scholen

VIVATO

Doorniksesteenweg145
8500 Kortrijk

050 33 19 43
www.vivato.academy
https://www.vivato.academy/contact