Administratief boekhoudkundig bediende 
(= KMO-administratie)

Iets voor jou?

Wil jij onderdeel uitmaken van een KMO? Heb je interesse voor de financiële kant van een bedrijf? Kan je nauwkeurig en stipt werken? Is een accountancykantoor of de boekhouding van een bedrijf jouw favoriete toekomstige werkplek? Dan is deze opleiding een goede keuze.

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Je volgt een praktijkgerichte opleiding met een groot aandeel werkplekleren en stage.

Tijdens de tijd die je op school doorbrengt, werk je vaak zelfstandig aan opdrachten die je helpen om de leerstof te verwerken. Zo krijg je de kans om zelf een dubbele boekhouding bij te houden, maak je zelf loonberekeningen, leer je vlot telefoneren en mails schrijven, … Je brengt ook een bezoek aan het ondernemersloket en verschillende financiële instanties.

Je doet praktijkervaring op in bedrijven tijdens periodes van werkplekleren en stage. Tijdens werkplekleren stel je zelf een ondernemingsplan op. Je gaat hiervoor te rade bij professionals uit de financiële wereld en de ondernemingswereld, bankiers en een bedrijfsrevisor om je opdracht tot een goed einde te brengen.

Je volgt stage in een ruime waaier aan verschillende settings (boekhoudkantoor of accountantskantoor, de afdeling boekhouden of financiële afdeling van een KMO, een dienstverlenend bedrijf aan de KMO-sector zoals een sociaal secretariaat, een consultancybedrijf of een middenstandsorganisatie.

Na je opleiding heb je voldoende bagage om in het werkveld te stappen.

Je toekomstige beroep

Je kan aan de slag als administratief medewerker, beheerder verkoopsadministratie, commercieel medewerker, medewerker boekhouding … in de bedrijfswereld.

Image

Scholen

VIVATO

Doorniksesteenweg145
8500 Kortrijk

050 33 19 43
www.vivato.academy
https://www.vivato.academy/contact