Reisleiding en Animatie

Iets voor jou?

Je bent flexibel, klantgericht en sociaal. Je beschikt over een flinke dosis energie en wilt graag de wereld verkennen. Een verblijf in het buitenland schrikt je niet af en je praat graag een woordje mee in verschillende talen. Je leert toeristen te begeleiden tijdens hun reis of verblijf. Transfers, excursies, sport en spel: het komt allemaal aan bod. Teamwerk, praktijkgericht leren en zelfredzaamheid zijn belangrijk in deze opleiding.

Het internationaal karakter van deze opleiding wordt nog aangescherpt door een buitenlandse stage van zeven weken.

Deze Se-n-Se opleiding is toegankelijk voor leerlingen die een diploma secundair onderwijs op zak hebben. Ook leerlingen uit het beroepsonderwijs zijn welkom. Een specifieke voorkennis is niet vereist al zal de toelatingsklassenraad voor leerlingen die niet uit het domein ‘toerisme’ komen eerst een oordeel vellen.

Hoe zit de opleiding in elkaar?

  • Starten met een teambuilding

Met een driedaagse survival trappen we het schooljaar af. Elkaar leren kennen en samenwerken staat centraal.

  • Projecten
    De geïntegreerde projecten zorgen voor interessante praktijkmomenten tijdens het schooljaar. Een paar voorbeelden: organisatie en begeleiding van geleide bezoeken aan internationale kerstmarkten, spelnamiddagen in de basisschool, kennismaking met verschillende sporten… Daarnaast pikken we ook in op trends als yoga en relaxatie.
  • Talen
    Frans, Engels, Duits en Spaans komen aan bod. We focussen op het zelfredzaam maken in een toeristische context.
  • Je volgt de meest actuele trends binnen de toeristische sector. Je werkt regelmatig samen met professionals uit de sector. Daarnaast zorgen vakken als Toeristische Aardrijkskunde, Cultuurgeschiedenis, Toegepaste Informatica en Toerisme er voor dat je de sector leert kennen.
  • Stage
Ervaar 7 weken de realiteit in een echte doe-stage in het buitenland, ondersteund door de Europese Unie (Erasmus+). We werken het hele jaar naar deze stage toe. Je leert onze stagepartners kennen tijdens een tiendaagse opleiding in het buitenland.

Je toekomstige beroep:

De buitenlandse stage bezorgt je een mooie voorsprong op de arbeidsmarkt en bij verdere opleidingen. Vaak volgt uit een geslaagde stage een concreet jobaanbod. Je bent klaar om aan de slag te gaan als reisleider of animator. Maar ook verder studeren (professionele bachelor) behoort tot de mogelijkheden.
Image

Scholen

SINT-JOZEFSINSTITUUT HANDEL, TOERISME & IT

Zilverstraat 26
8000 Brugge

050 33 19 43
https://www.sintjozefbrugge.be/
info@sintjozefbrugge.be